ISO 9001 SISTEM MENADŽMENTA KVALITETOM

 

Sistem menadžmenta kvalitetom je primenljiv na sve organizacije, bez obzira na delatnost, a odnosi se na sveobuhvatnu organizaciju rada, sa ciljm povećanja zadovoljstva korisnika i unapređenja kvaliteta usluga, odnosno proizvoda

ISO 14001 SISTEM MENADŽMENTA ZAŠTITOM ŽIVOTNE SREDINE

 

Standard ISO 14001 ili Sistem menadžmenta zaštite životne sredine predstavlja upravljanje uticajima kompanije ili organizacije na životnu sredinu. NACOR vam može pomoći oko uvođenja i sertifikacije ovog sistema.

ISO 50001 SISTEM MENADŽMENTA ENERGIJOM

 

ISO 50001 standard pruža mogućnost organizacijama da povećaju energetsku efikasnost, smanje troškove i umanje negativan uticaj na životnu sredinu. Iako je pre svega namenjen industriji, standard se može primeniti na bilo koju vrstu organizacije koja želi efektivno da upravlja upotrebom energije i njenom efikasnošću.

OHSAS 18001 SISTEM MENADŽMENTA ZDRAVLJEM I BEZBEDNOŠĆU

 

Svakodnevno se pojavljuje sve više i više organizacija koje se bave i razmišljaju o zaštiti zaposlenih i njihovoj bezbednosti na radu. Zaštita na radu uglavnom je usmerena na zaposlene, ali svakako je ključna i za klijente i sve ostale zainteresovane strane.

HACCP SISTEM BEZBEDNOSTI HRANE

 

HACCP sistem je od izuzetnog značaja za proizvođače hrane zato što se njime obezbeđuje proizvodnja i promet zdravstveno bezbedne hrane. Krajnji cilj HACCP sistema je proizvodnja što bezbednijeg proizvoda primenom što je moguće bezbednijeg postupka

IFS - INTERNATIONAL FOOD STANDARD

 

IFS predstavlja standard kvaliteta i standard za bezbednost hrane u jednom, razvijen kako bi proverio kompetentnost proizvođača hrane u pogledu bezbednosti, ali i kvaliteta hrane uz pomoć jednog instrumenta, odnosno standarda, čime se štedi i vreme i novac.​

BRC - STANDARD ZA UPRAVLJANJE BEZBEDNOŠĆU HRANE

 

BRC standard razvijen je od strane vodećeg udruženja trgovaca u Velikoj Britaniji – BRC, koje zastupa sve prodavce od malih, nezavisnih privatnih prodavnica, do velikih prodajnih lanaca i robnih kuća, kao alat maloprodajama za evaluaciju isporučilaca prehrambenih proizvoda koji su se prodavali pod njihovim robnim markama.

ISO 22000 SISTEM MENADŽMENTA BEZBEDNOŠĆU HRANE

 

S obzirom da su mnoge organizacije u lancu snabdevanja hrane imale problem u doslednoj primeni HACCP-a bilo je neophodno kreirati standard koji će uzeti u obzir i njihovu specifičnu delatnost. Tako je nastao ISO 22000 kao presek zahteva ISO 9001 i HACCP.